Mikropigmentering

Mikropigmentering, kosmetisk pigmentering, permanent make-up, ja det finns många namn för samma sak. Men vi kallar det för mikropigmentering, då det är en metod där man för in färg i mikropunkter under huden, med nål.

Vi utför mikropigmentering av bryn enligt läkemedelsverket och socialstyrelsens föreskrifter. Vi strävar efter ett naturligt resultat, och arbetar med 3D teknik på bryn, dvs man simulerar strån istället för att fylla i helt.

Vem passar mikropigmentering för?

- Man har tunna eller ljusa ögonbryn och vill förstärka dessa
- Man har dålig syn eller är darrig på hand så man därför har svårt att lägga make-up själv
- Man önskar ett naturligt utseende 24 timmar om dygnet
- Man vill se fräsch ut även vid simning och trängning
- Man vill förändra formen på sina ögonbryn

Mikropigmentering är perfekt för dig som inte har tid, energi eller expertis att applicera kosmetika varje dag. Det förenklar vardagen, vilket ger dig ökad frihet och tid för annat. Vår mest efterfrågade behandling är bryn med 3D teknik. Då simuleras hår, strå för strå, så en realistisk effekt skapas, vilket ger ett naturligare resultat än att fylla i brynen helt. Bryn är ofta väldigt personliga då de hjälper till att rama in ansiktet och framhäver dina drag. Genom mikropigmentering kan man förstärka eller justera just dessa drag.

Hur länge håller en mikropigmentering?

Enligt lag i EU måste färg som används i ansiktet vara av den sort som bleks med tiden. Därmed är behandlingen inte permanent för livet, utan endast för ett par år. Alltså den bleknar bort. Denna process är väldigt individuell - dels hur bra din hud bevarar färgen, men även när man själv känner att det är dags att fylla i. Vanligt är att man brukar komma tillbaka och fylla i efter 1-2 år. Men det finns även dem som kan vänta mer än tre år.

När färgen bleks kan den komma att ändra sig lite, beroende på din hudtyp, och vad huden utsätts för. Bruna färger har en tendens att dra lite åt rött, då det röda pigmenten är de som är starkast och ligger kvar längst under blekningsprocessen. Svart tenderar istället att gå mot gråblått osv. Därför bör man veta att detta är en behandling som behöver följas upp och fyllas på när pigmenteringen börjar försvinna.

Hur lång tid tar en behandling?

Först får man sitta med bedövning i 1 timme. Sedan tar själva behandlingen ungefär  1 timme. Så man får räkna med ca 2 timmar på salongen vid första behandlingstillfället. Andra behandlingstillfället brukar gå lite fortare.

Hur går en behandling till?

Vi gör alltid en konsultation med allergitest innan vi bokar in en tid för behandling. Den tar ca 20 minuter, och då går vi igenom din hälsostatus och dina önskemål för att se om det är en behandling som passar dig. Vi bokar in en dag för behandlingen minst 3-4 dagar senare. Sedan görs alltid en uppföljning, där vi fyller i partier som eventuellt har släppt. Den görs ca 4 veckor senare. Så allt som allt ingår 1 konsultation och 2 behandlingar i priset. I enstaka sällsynta fall behöver man genomgå en extra behandling, och då tillkommer 800 kr för den behandlingen.

Varför kan man behöva en extra behandling?

Det kan t.ex. vara så att personen i fråga inte svarar på bedövningen och har väldigt jobbigt under behandlingen så man måste dela upp det på en extra gång. Man blöder eller vätskar mycket så färgen inte får fäste, eller att huden har svårare att ta emot/behålla färg. Allt detta kan bero på underliggande orsaker såsom medicinering, humör, ångest, stress osv

Vad ska jag tänka på efter en mikropigmentering?

Huden ska inte utsättas för något annat än smörjning med anvisad kräm de två första veckorna /tills huden läkt helt. Ingen solning, bastu, bad eller saltvatten. Sen ska man alltid vara försiktig med solens strålar (för din hys skull) och alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet - året om. Vilket även gör att din pigmentering kommer att hålla längre.