Fransförlängning

Din förlängning kommer att vara i cirka 5-8 veckor (tills sista strået faller av), men ett återbesök var 3-4 vecka (ca 40-50 % har nu naturligt tappats) för att fylla på fler fransar så de alltid ska se vackra och fylliga ut.

Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar. Beroende hur du sköter dina fransar och hur snabbt dom växer så rekommenderar vi återbesök var 3-4 vecka. Naturligt tappar vi allt mellan 0 – 5 stycken ögonfransar per dag. Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga. Det är väldigt individuellt hur många ögonfransar varje person har. Mitt mål är att sätta på alla de fransar just du har som är tillräckligt långa för att bära upp en förlängningsfrans.

De första 24 timmarna är avgörande hur länge dina fransar sitter, tappar du dina fransar inom loppet av 1-2 veckor beror det till 99% att du inte skött dig dom första 24 timmarna.

Kom alltid utan mascara på ditt besök!

Att tänka på innan en fransförlängning:

- Dagen då du ska göra din fransbehandling bör du se till att duscha då du inte kommer få duscha på minst 24 timmar efter för att limmet ska härda ordentligt.
- Dagen då du ska fixa dina fransar ska du inte ha någon mascara eller smink på varken fransar eller ögonlock, undvik även kräm kring området på behandlingsdagen.
- Undvik att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg.
- Använd inte feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning, det kan påverka limmets fästförmåga.

Skötselråd efter det första dygnet:

- Tvätta och rengör ögon och fransar med vatten, har du en oljefri rengöring går det också bra. Men var lätt på handen. Viktigt är att hålla rent kring franskanten så hudens egen oljeproduktion inte börjar lösa upp limmet.
- Använd fransborste. Men vänta med att kamma fransarna tills de är torra.
- Använd inte ögonfransböjare på fransarna.
- Undvik att pilla/gnugga och dra i dina fransar.
- Överdriven exponering av värme/hätta, ånga, bastu eller friktion.
- Vill man använda mascara innan nästa påfyllning, så använd mascara som är specifikt för fransförlängning. Givetvis är det bäst om du inte har någon mascara alls under tiden.
- Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller olja & propylenglykol (återfinns i många schampo & balsam).